Var äter eleverna lunch?

Vi delar matsal med en annan skola bara någon minuts promenad från oss. Lunchen inkluderar sallad, smör och bröd samt mjölk och vatten. Vi har ett aktivt matråd, som är uppskattat av företaget som förser oss med lunch. Matrådet fungerar som en länk mellan våra elever och personalen från skolbespisningen.

Får man SL-kort av skolan?

Våra elever får SL-kort så att de kan åka buss och tåg fram och tillbaks till skolan. Vissa kommuner, som tex Håbo, förser dock elever som kommer från denna kommun med busskort.

Hur lång är en skoldag?

Lektionerna börjar vanligtvis kl 8.30 och dagen är slut ca 16.30, men det kan variera. Vi försöker i största möjliga mån planera schemat så att lektionerna startar från klockan kl 9 och att dagarna inte blir för långa.

Får eleverna egen dator?

Alla elever får en bärbar dator i årskurs 1 som man lånar och disponerar fritt under åren på skolan.

Har ni skolsköterska, specialpedagog och kurator?

Ja, vi har en skolsköterska, specialpedagog och kurator. Skolsköterskan är på skolan två dagar i veckan. Specialpedagog och kurator är på plats måndag-fredag.

Har ni studievägledare?

Ja, hos vår SYV får våra elever bästa tänkbara vägledning både vad gäller studier i gymnasiet, men även tips och råd för kommande studier.

Vilka föreningar finns på skolan?

Vi har bl a ett fantastiskt elevråd som jobbar mycket för vår skola. De styr upp events, arbetar fram olika saker som gör att vi får en ännu bättre skola. De har exempelvis ansvarat för utformningen av vårt uppehållsrum vilket används mycket av våra elever. Elevrådet arbetar nära skolledningen.