Designgymnasiet – för dig som vill skapa på skoltid

Designgymnasiet Kungsholmen och Designgymnasiet Sickla är två av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå. Elever och lärare hos oss har olika bakgrund, ett stort intresse för skapande och design bildar den gemensamma nämnaren. Som elev hos oss ingår du i en grupp av människor som på ett nyfiket och kreativt sätt följer och förverkligar sina drömmar.

Våra skolor har lärare med stor erfarenhet från designbranschen som också fungerar som mentorer genom hela din utbildning. Här omges du av andra elever med liknande intressen och dina klasskamrater bidrar till en stor del av din utveckling. Ni jobbar ofta ihop i projekt och grupparbeten där ni tillsammans utvecklas och lyfter varandra.

Vi vill att du ska kunna arbeta med design. Därför arbetar vi med hela processen, från idé till färdigt resultat. Vi använder ny teknik kombinerat med traditionell. Du får lära dig att analysera och planera, ta fram skisser och prototyper, producera och slutligen även marknadsföra din produkt.

Under dina år hos oss skapar du kontakter med företag i branschen. När du tar examen vill vi att du har goda kunskaper inom designområdet liksom viktiga kontakter för framtiden. Tillsammans med dina klasskamrater bildar dessa kontakter ett nätverk som hjälper dig när du i framtiden ska söka jobb eller vidareutbildningar.