Designgymnasiet – för dig som längtar efter att skapa på skoltid

Elevernas film om DG

Med den senaste tekniken, lärare hämtade från branschen och verkliga uppdrag från riktiga kunder utbildar vi morgondagens modeskapare, inredare och industridesigners. Välkommen till Designgymnasiet.

I Sickla, tio minuter från Slussen, ligger Designgymnasiet. I ljusa, fina lokaler och med kompetenta lärare utmanar vi din kreativitet samtidigt som vi förbereder dig inför yrkeslivet eller fortsatta studier.

Vi vill att du ska kunna arbeta med design. Oavsett om det är industridesign eller modedesign. Därför arbetar vi med hela processen, från idé till färdig produkt. Vi använder den senaste tekniken, kombinerat med både traditionell och ny kunskap. Du kommer att lära dig att analysera och planera, ta fram skisser och prototyper, producera, och slutligen även marknadsföra din produkt.

Hos oss får du syssla med design på riktigt, göra verkliga uppdrag åt riktiga kunder, knyta viktiga kontakter, och lära dig hur branschen fungerar. År 2010, 2011, 2012 och 2013 fick vi till exempel i uppdrag att sy kläderna till Nobel Night Cap, Nobels efterfest.

Men vi kan skryta bäst vi vill, det som spelar roll är vad våra elever tycker. Hör Simon, Lova och Ylva berätta med egna ord vad det tycker om skolan.

Simon :
TE Design och produktutveckling

”-Jag gillar verkstan väldigt mycket. Här kan man skapa riktiga saker. Det är inte bara arbete med skisser utan här vi får möjlighet att jobba med hela processen från skissarbete både för hand och i datorn till att faktiskt göra något riktigt, tex en prototyp av ens idé. Det är en fördel att skolan är liten för det blir en lugn och trygg stämning där alla känner alla.

Lova:
ES Design, mode och inredning

-Gemenskapen på skolan är det bästa! Vi som går här delar samma intresse för design och skapande vilket bidrar till en bra sammanhållning på skolan. Den kreativa miljön är inspirerande och man känner att man vill utvecklas med hjälp av lärarna.

Ylva:
HV Textildesign

Det bra att det är litet, det gör att man känner sig trygg och man kan vara sig själv. Det känns inte konstigt att sätta sig bredvid vem som helst på lunchrasten. Vi har samma intressen vi som går här, alla är kreativa vilket skapar gemenskap. Det är kul att gå på lektionerna för att jag märker att jag utvecklas och blir bättre hela tiden. Lektionerna i textil är långa men jag vill helst inte ta rast.