Tre program – fyra designutbildningar

Designgymnasiet Sickla erbjuder designutbildningarna Inredningsdesign, Modedesign, Produktdesign och Textildesign inom de tre gymnasieprogrammen Estet, Hantverksprogrammet och Teknikprogrammet Om du har ett brinnande intresse för design och är nyfiken på att lära dig mer så har vi förmodligen ett program som passar dig. Samtliga program hos oss kan ge dig behörighet för högskolan, även det yrkesinriktade programmet Hantverksdesign.

Produktdesign

Produktdesign (TEDES)

Teknikprogrammet – Design och produktutveckling

Om du vill jobba med teknisk design av produkter och vara redo för en högskoleutbildning så är detta den rätta utbildningen för dig. Du får utvecklas inom digital och traditionell formgivning samtidigt som du pluggar matematik, fysik, kemi och teknik.

Inredningsdesign

Inredningsdesign (ESBIL)

Estetiska programmet – Bild och formgivning

Om du vill förbereda dig för högskolan och samtidigt fördjupa ditt intresse för design och formgivning så är Inredningsdesign en spännande utbildning. Inriktningen vänder sig till dig som i framtiden vill studera vidare samt arbeta inom design och inredningsbranschen.

Modedesign

Modedesign (ESBIL)

Estetiska programmet – Bild och formgivning

Om du vill fördjupa ditt intresse för mode och formgivning och samtidigt få möjligheter till vidare studier på högskola eller universitet så är vår unika utbildning Modedesign inom det Estetiska programmet ett utmärkt val. Genom våra duktiga kreativa lärare får du också praktisk erfarenhet och en inblick i modebranschen.

Textildesign

Textildesign (HVTEX)

Hantverksprogrammet – Textildesign

Om du vill jobba med färg, form och mönster i textil- och modebranschen så är Hantverksprogrammet med inriktningen Textildesign något för dig. Här  får du konstruera mönster och designa egna kollektioner som du också tillverkar. Under dina praktikperioder kommer du få möjlighet att omsätta dina kunskaper och få praktisk erfarenhet från företag i branschen.