Om du vill jobba med färg, form och mönster i textil- och modebranschen så är detta rätt program för dig. Du får konstruera mönster och designa egna kollektioner som du också tillverkar. Dessa fungerar som arbetsprov som du senare kan använda när du söker jobb eller vidare utbildningar på designskolor.

På Designgymnasiet är skapandet och kreativiteten viktig, tillsammans med hela den industriella tillverkningsprocessen. Det innebär att du jobbar med hela designprocessen, från en första idé via skisser för hand, till färdigställning i datorn och slutligen drapering och tillverkning.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE – APL

Under dina tre år hos oss kommer du att göra 15 veckors praktik, APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Praktiken är fördelad under årskurs 2 och 3. APL är en viktig del i utbildningen, där du förbereds inför arbetslivet. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina kunskaper i sömnad, mönsterkonstruktion, kundbemötande mm.

Designgymnasiets APL-platser i urval: Svenska Moderådet, Bea Szenfeld, Nikolaj d Étolies, Lindex, Camilla Wellton, SVT:s kostymförråd, Cirkus Cirkör m fl.

Textildesign är ett program som förbereder dig på en framtid som mode- eller textildesigner eller inom textilbranschen. Vi erbjuder alla våra elever grundläggande behörighet. Med kurser i Textildesign och Mönsterkonstruktion får du prova på jobbet redan på skolan, och efter din examen är du redo att ta det första klivet ut i arbetslivet eller fortsatta högskolestudier. Exempel på vidare studier inom texti är Textilhögskolan i Borås och Beckmans designhögskola.

Dokument för nerladdning:

Poängplan HV Textildesign 15