dg-liggande

Utställningsdesign

På Designgymnasiet kopplar vi ihop handel, service och design genom en profil som vi kallar Utställningsdesign. Utbildningen ger dig Försäljnings- och serviceprogrammets grundläggande kunskaper inom butiksförsäljning, service och handel tillsammans med den kreativa fördjupningen mot utställningsdesign, gestaltning och skyltning. Elever som vill ha en internationell inriktning kan även ansöka om praktikplats utomlands.

Nationellt program

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram. Efter din examen kan du jobba som till exempel säljare, inköpare, butiksledare eller som administratör inom ekonomi, personal och IT. I dessa yrken är det viktigt att vara serviceminded och bra på att kommunicera, under dina tre år hos oss kommer du få utveckla dessa förmågor hos dig själv. Du kommer också få kunskaper om hur man utför arbetsuppgifter inom försäljning, inköp och varuflöden, ekonomiuppföljning och företagande.

Nationell inriktning

Försäljning och service

På inriktningen försäljning och service får du lära dig om försäljning, näthandel, inköp och service. Vi ger dig grunderna i försäljningsteknik, marknadsföring och entreprenörskap. Under dina tre år hos oss kommer du bland annat få planera, genomföra och följa upp kampanjer och exponeringar i butiker.

Om ansökan

Så här gör du

När det är dags att göra ditt gymnasieval kommer du få ett lösenord hemskickat på posten. Detta gäller dig som är elev i någon av landets grundskolor. Med hjälp av ditt lösenord loggar du in på webben för gymnasieantagning i din kommun för att fylla i dina gymnasieval.

Om du är osäker på vilken antagningsenhet som gäller för dig kan du surfa in på antagningskanslier.se. Där hittar du alla landets antagningskanslier. När du gjort de val du vill göra, skriver du ut din ansökan. Både du och din vårdnadshavare måste sedan skriva på din ansökan.

Ansökningskod

FSFOR