dg-liggande

DESIGNGYMNASIET GÖTEBORG

Göteborg – här kommer vi!

Nu tar vi äntligen steget och startar Designgymnasiet i härligt kreativa Göteborg! Vi ser fram emot att få bygga en unik skola med en stark designkultur och stort designnätverk. Här finns alla förutsättningar med många av Sveriges tyngsta och mest innovativa tryckerier, designbyråer, arkitekter och mässarrangörer representerade i staden. Hoppas att vi ses på något av våra öppna hus under hösten och våren. Välkommen att bli en av oss!

 

Varför ska jag söka till Designgymnasiet Göteborg?

Vi har under lång tid jobbat upp samarbeten i branschen och drar till oss lärare med bred och djup erfarenhet inom design. Det skapar en unik miljö för dig att få utvecklas i och pröva dina vingar inom olika former av skapande. Design är den röda tråd som går genom alla våra utbildningar, oavsett vilket program du väljer. Vi förbereder dig för framtida jobb inom modedesign, inredningsdesign, arkitektur eller produktdesign, samt för vidare studier på högskola eller universitet.

Elev på Designgymnasiet


"Det bästa med design är att man hela tiden får testa sina idéer och använda det man lär sig i kreativa projekt. Våra lärare har jobbat inom design på många olika sätt och det märks verkligen att de vet vad man måste lära sig och öva på för att utvecklas."

Erfarenhet av branschen


Vi har under lång tid jobbat upp samarbeten i branschen och drar till oss lärare med bred och djup erfarenhet inom design. Det skapar en unik miljö för dig att få utvecklas i och pröva dina vingar inom olika former av skapande.

Systerskolor


Designgymnasiet finns sedan tidigare i Sickla och Kungsholmen i Stockholm samt i Malmö. Det som alla skolor har gemensamt är passionen för design och erfarenheten av att lära ut.

Läs mer

Program

Våra utbildningar bygger på de nationella högskoleförberedande programmen Estetiska programmet och Teknikprogrammet. Vill du veta hur det är att gå på något av våra program så är du varmt välkommen att kontakta oss eller besöka ett av våra öppna hus under hösten.

Nyheter

På Designgymnasiet händer det alltid mycket och här hittar du som blivande elev inspiration, artiklar och filmklipp från våra skolor.

2022-04-29

Nu kan vi äntligen avslöja vår adress!

Nyhetsbrev | Rektor | Lena Hermansson Hej, mitt namn är Lena Hermansson och jag är rektor på Designgymnasiet Göteborg. Jag ser fram...

Läs mer
dg-default-news

2021-07-06

Missade du Designday?

Visste du att vi på Designgymnasiet har ett årligt event som heter DesignDay? Under denna dagen får eleverna chansen att...

Läs mer
Elever syr scenkostymer på designgymnasiet.

2021-06-14

Designgymnasiet Sickla syr scenkostymer

Under vårterminen har Designgymnasiet Sickla arbetat med att designa och sy upp scenkostymer till 6st artister från Cirkus Cirkörs gymnasieskola...

Läs mer
Se alla nyheter