Designgymnasiet

DESIGNGYMNASIET GÖTEBORG

Göteborg – nu är vi här!

Nu har vi äntligen tagit steget och startat Designgymnasiet i härligt kreativa Göteborg! Vi slog upp portarna till gymnasiet höstterminen 2022. I augusti 2023 startar vi upp skolåret i nyrenoverade lokaler på Fjärde långgatan 42. Vi ser fram emot att få bygga en unik skola med en stark designkultur och stort designnätverk. Här finns alla förutsättningar med många av Sveriges tyngsta och mest innovativa tryckerier, designbyråer, arkitekter och mässarrangörer representerade i staden. Välkommen att bli en av oss och vårt gymnasium!


Varför Designgymnasiet Göteborg?

Elev på Designgymnasiet


"Det bästa med design är att man hela tiden får testa sina idéer och använda det man lär sig i kreativa projekt. Våra lärare har jobbat inom design på många olika sätt och det märks verkligen att de vet vad man måste lära sig och öva på för att utvecklas."

Erfarenhet av branschen


Vi har under lång tid jobbat upp samarbeten i branschen och drar till oss lärare med bred och djup erfarenhet inom design. Det skapar en unik miljö för dig att få utvecklas i och pröva dina vingar inom olika former av skapande.

Systerskolor


Designgymnasiet finns sedan tidigare i Sickla och Kungsholmen i Stockholm samt i Malmö. Det som alla skolor har gemensamt är passionen för design, kreativitet och skapande.

Läs mer
elever

Öppet hus

Den bästa metoden för att avgöra om Designgymnasiet Göteborg är rätt val för dig är att besöka oss på plats. På våra öppna hus får du träffa våra lärare och elever, ställa alla dina frågor om gymnasievalet och skapa en uppfattning om hur vår skola är. Hoppas vi ses!

Program

Våra utbildningar bygger på de nationella högskoleförberedande programmen Estetiska programmet och Teknikprogrammet. Vill du veta hur det är att gå på något av våra program så är du varmt välkommen att kontakta oss eller besöka ett av våra öppna hus under hösten.

Nyheter

På Designgymnasiet händer det alltid mycket och här hittar du som blivande elev inspiration, artiklar och filmklipp från våra skolor.

2023-05-05

Designgymnasiet Göteborg flyttar till nya lokaler i augusti 2023

Designgymnasiet Göteborg flyttar till nya lokaler på Fjärde långgatan 42 i augusti 2023. Lokalerna håller på att renoveras av fastighetsägaren...

Läs mer
Hannah & Anna håller om varandra

2022-08-04

Anna & Hannah | Design Day 2022

INTERVJU DESIGN DAY | HANNAH TODARO & ANNA BABENKO Hannah och Anna går tredje året på Designgymnasiet Kungsholmen, inredningsdesign. Vi...

Läs mer

2022-04-29

Nu kan vi äntligen avslöja vår adress!

Nyhetsbrev | Rektor | Lena Hermansson Hej, mitt namn är Lena Hermansson och jag är rektor på Designgymnasiet Göteborg. Jag ser fram...

Läs mer
Se alla nyheter