Designgymnasiet

Här flödar skapandet varje dag!

Vi har under lång tid jobbat upp samarbeten i branschen och dragit till oss lärare med bred och djup erfarenhet inom design. Det skapar en unik miljö för dig att få utvecklas i och pröva dina vingar inom olika former av skapande.

Vill bli Sveriges bästa designskolor

Designgymnasiet Göteborg strävar efter att bli en av Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design förenar elever och lärare då vi utbildar framtidens designers.

Riktig designerfarenhet

Lärarna på Designgymnasiet har alltid stor erfarenhet från designbranschen. De fungerar också som mentorer genom hela din utbildning och kan dela med sig av råd och kontakter.

Våra lokaler

Till skolstart 2023 flyttar Designgymnasiet Göteborg in i helt nyrenoverade lokaler på Fjärde Långgatan 42! I de nya lokalerna finns matsal, klassrum och kreativa ytor, alla inredda med Designgymnasiets unika och inspirerande inredningskoncept, vilket präglas av kreativitet och skapande. Skolan är beläget i ett område nära konstgallerier, caféer och restauranger mitt i centrala Göteborg.

 

elever

Hur är det på Designgymnasiet?

”Det bästa med Design är att man hela tiden får testa sina idéer och använda det man lär sig i kreativa projekt. Våra lärare har jobbat inom design på många olika sätt och det märks verkligen att de vet vad man måste lära sig och öva på för att utvecklas. Det är viktigt att man vågar försöka och det gör inget om det blir helt kass ibland, det är bara att börja om och försöka igen. De hjälper oss att tro att vi kan och klarar utmaningarna!

 

Det är ju spännande med alla samarbeten utanför skolan också och det är där man verkligen får känslan för branschen. Det ger verkligen en boost för självkänslan att få vara med i olika professionella sammanhang, det blir liksom verkligt att man en dag ska jobba med det här å det känns ju bara grymt coolt.

 

Vi har ju superfina och mysiga skolor också och det ger ju verkligen skoldagen lite extra bling. Man känner sig hemma och alla har respekt för varandra och liknande intressen. Det blir en speciell sammanhållning på nåt vis. Hoppas vi ses på något gemensamt event där alla skolorna nu kan samarbeta!”

/Elever på Designgymnasiet

Skolan med ett ord

Kreativ!