DESIGNDAY 2021

Designday 2021

DesignDay är en dag där vi hyllar våra fantastiska elever och deras kreationer. I vanliga fall innebär DesignDay en utställning med elevarbeten på skolan, denna gång gjorde vi det digitalt.

Lite längre ner på denna sida kan du se intervjuer med lärare och elever som berättar om Designday. Dessutom kan du se fler elevarbeten från varje program. Fortsätt scrolla och låt dig bli inspirerad!

Är du nyfiken på vad de kreativa eleverna visade upp på årets DesignDay? Kika på videon nedan!

Teknikprogrammet

Arkitektur och design – TESAM – Teknikprogrammet

På vår utbildning får du lära dig hur man ritar och konstruerar byggnader och stadsmiljöer från kreativ skiss till ritning med hjälp av teori, matematik och 3D-modellering. Din fantasi får fullt spelrum för att skapa ditt drömsamhälle samtidigt som du lär dig hur en byggnad blir till och vilka begränsningar som finns och vad som är möjligt.

Här berättar elever om sitt program och om arbetet inför Designday.

Produktdesign – TEDES – Teknikprogrammet

Här får du lära dig hur du går från idé till färdig modell och hur du på förhand kan beräkna produktens funktionalitet och hållbarhet. Du får även lära dig att marknadsföra produkten och sälja din idé. Dina främsta verktyg under din utbildning hos oss är: dator, miniräknare, CAD, 3D-printer och geometri.

Här berättar en elev om sitt program och om sitt arbete inför DesignDay!

Estetiska programmet

Grafisk Design – ESBIL – Estetiska programmet

På Grafisk design får du från första stund börja skapa från penna till dator. Men vem ska söka grafisk design? Om du är intresserad av att måla, rita och skapa grafik i dator är grafisk design utbildningen för dig. Du måste inte ha några förkunskaper när du söker till oss – men att ha ett intresse för färg och form är viktigt. Dina viktigaste verktyg under utbildningen är dator, penna, Photoshop, inDesign, illustration och PMS-skalor. Under din tid hos oss kommer du att bli vägledd av lärare med erfarenhet inom reklam och grafisk design som stöttar dig från idé till färdig grafisk produkt.

Här berättar elever om sitt program och om arbetet inför DesignDay.

Inredningsdesign – ESBIL – Estetiska programmet

Inredningsdesign är en nisch inom arkitekturen som lägger mer fokus på det estetiska än det tekniska. Materialet som inredaren tar fram kan användas som bilder, försäljningsunderlag eller ritningar som blir till färdiga möbler och inredningar. På vår utbildning använder du dig av färg, form, teori och fantasi när du tar din idé från handskiss som du tar vidare in i datorn och fram till en färdig produkt. Dina främsta verktyg under utbildningen är dator, 3D-program, modeller, färger, penna, färgprover, NCS-skalor, moodboards och framförallt din passion för design och inredning.

Här berättar elever om sitt program och om deras arbeten på DesignDay.

Handels- och administrationsprogrammet

Utställningsdesign – HAHAN – Handels- och administrationsprogrammet

På Designgymnasiet kopplar vi ihop handel, service och design genom en profil som vi kallar Utställningsdesign. Utbildningen ger dig Handelsprogrammets grundläggande kunskaper inom butiksförsäljning, service och handel tillsammans med den kreativa fördjupningen mot utställningsdesign, gestaltning och skyltning. Elever som vill ha en internationell inriktning kan även ansöka om praktikplats utomlands.

Varför DesignDay?

Våra lärare presenterar vad eleverna har fått göra och vad som visades upp digitalt här på sidan. Scrolla vidare för att se elevarbeten från alla program.

Teknikprogrammet - elevarbeten

INGKA

Ingka group har i uppdrag att marknadsföra ett nytt Kungens kurva som ska byggas om, genom olika aktiviteter. Våra årskurs 3or fick göra en utställning i form av en tävling, de fick i uppdrag att skapa nya produkter från återvunnet material, som lastpallar och wellpapp. Klasserna som var med på detta var Tedes18, Tesam18 och Esbil18, även Designgymnasiet Sickla har varit med på detta projekt.

Parklet

Redesign an app