Digital designday

Stay safe <3 besökte du oss den 24 april?

Som vi har längtat efter att få bygga alla utställningar och bjuda in er alla på ett hej dundrande öppet hus och designday på Designgymnasiet Kungsholmen. Nu är ju läget som det är och därför kommer vi så klart inte kunna samla er alla i våra lokaler. Därför har vi samlat information och kreationer för att köra digital designday tillsammans med er. Här på webben har vi samlat livesändningar med QnA elevarbeten, filmer från våra lärare och elever med mera.

Vi är en relativt liten skola, där personal och elever gemensamt ser till att det är en skola för alla, en skola som genomsyrar gemenskap både i klasser men även mellan klasser och program och vi har personal som brinner för sina ämnen och sina elever. Att vi har ca 55 st elevambassadörer som är med och representerar skolan på olika events som ex gymnasiemässan, öppet hus, Designelev för en dag samt en mängd andra events vi har på skolan tycker vi är det bästa kvittot på att våra elever trivs väldigt bra och att de brinner för vår skola.

 

Påminn mig!

Se vår LIVESTREAM här

Den 24 april körde vi live via Facebook där vi svarade på frågor om skolan. Tveka inte att kontakta oss om du har andra frågor: 0704139556 samt maila på kungsholmen@designgymnasiet.se


RUNDTUR PÅ SKOLAN

Varmt välkommen att besök våra fina lokaler på Strandbergsgatan 16B, mitt på Kungsholmen. Vi ligger väldigt centralt, bara ett fåtal minuter med blåa linjen från T-Centralen så är du framme i Stadshagen. Vår lokal är helt nyrenoverad och andas design, vi har grupprum och många olika platser i skolan där man kan jobba med skolarbete.

DIGITALT VERNISSAGE

Här lägger vi bildspel och filmer med elevmaterial, elever som visar upp saker på film, webbsidor mm.


Mer nyfiken?

Här har vi samlat lite filmer från rektorn och lärare.


För dig som sökt!

Att börja gymnasiet är en spännande  lite läskig tid med mycket nytt och stora omställningar, men du kan känna dig helt lugn. Det är vårt uppdrag att se till att du känner dig trygg i skolan och att du får all info och rätt utrustning för dina studier, vi ser verkligen fram emot att få lotsa dig in i skolan och gemenskapen.

 

Du kommer att börja skolan ”veckodag, datum tid”. När du kommer till skolan på upprop får du träffa din klass och din mentor. Vi äter lunch ihop och du får skåp och busskort. Första dagen är det bara ni ettor i skolans lokaler. Andra dagen träffar du framförallt din klass och får möjlighet att träffa andra skolkamrater. Båda dessa dagar har vi elevambassadörer som tar emot dig i entrén och följer dig till klassrummet du ska vara i,  så att du hela tiden ska känna dig trygg. Dag 3 startar ordinarie schema. Dator kommer du att få efter föräldramötet där din vårdnadshavare kommer för träffa oss på skolan samt för att kvittera ut din dator.

Rektor Maria Hallner

Vill du söka till oss?

Vill du söka till oss? Kontakta Cathy Lanner Öhman på 0704-139556 eller på cathy.lannerohman@designgymnasiet.se Är det som så att du kommer fram till att du vill byta skola till oss efter att man inte längre kan söka via Gymnasieantagningen är du hjärtligt välkommen att kontakta Cathy, du behöver då maila dina grundskolebetyg till henne.


Våra Designelever berättar

2020-04-22

”Otroligt trevliga lärare och elever”

Cissi Backen berättar om hur det är att gå på teknikprogrammet med inriktning arkitektur och design. Berätta lite om Designgymnasiet...

Läs mer

2020-04-22

”Det är en trevlig miljö”

Alice Nilsson går det estetiska programmet med inriktning inredningsdesign. Hon svarar på fem snabba frågor om skolan och utbildningen. Berätta...

Läs mer

2020-04-22

”En unik blandning av design och handel”

Hugo Duvér går på Handels- och administrationsprogrammet med inriktning utställningsdesign. Han svarar på fem snabba frågor om skolan och utbildningen....

Läs mer
Se alla nyheter

Grafisk design

Elev om programmet

”Det bästa med mitt program måste ju vara estet lektionerna där man får göra praktiskt arbete. Vi har kurser inriktade på vårt gymnasieval som är grafisk design så då har jag Grafisk illustration och bildteori.” – Ivan Diatchenko Karlöf.


Utställningsdesign

Om programmet från en elev

”Det som man får lära sig på Handel och administrationsprogrammet är en unik blandning av design och handel som nästintill inte går att hitta på någon annan plats i hela Sverige. Vi får lära oss allt ifrån hur man inreder ett skyltfönster i en butik, designa en egen företags logga till att få förstklassig undervisning i bland annat försäljning och vägen till att starta ett eget företag.” – Hugo Duvér. Läs hela intervjun här.

 

 


Produktdesign

Om programmet från en elev:
”På teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling jobbar vi med flera olika projekt, det mesta sker på datorn och vi har bland annat fått bygga städer i 3D program och jobbat i grupper med att komma på en produkt där vi fått göra allt från design till materialkostnad. Man får verkligen en inblick i produktutveckling.” – Adam Omra. Läs hela intervjun med Adam här.


Arkitektur och design

Om programmet från en elev

”TESAM har inriktningen Arkitektur. Vi har teknikens grundämnen och så lägger vi till ämnen med arkitektur och design. Vi lär oss designprogram såsom CAD, ett program arkitekter använder i dag för å designa byggnader. Vi har Design och Bild och form, där vi får fram våra kreativa sidor. Arkitektur där vi bygger enkla modeller av hus och lägenheter och lär byggnaders historia och tidsepok” – Cissi Backen. Läs hela intervjun här.


Inredningsdesign

Om programmet från en elev

”Vi får lära oss hur man använder olika typer av färg och kompositioner för att skapa konst. Något som jag lärt mig nyligen är hur man man skuggar när man använder blyerts och även olika sätt att använda akvarellfärg.” –  Hannah Todaro.