Designgymnasiet

Erasmus i samarbete med Designgymnasiet

Erasmus driver ett europeiskt samarbete och har tillsammans med Designgymnasiet projekt för internationalisering. Projekten innebär utlandsresor för elever och personal där praktik och utbildning står i fokus.

På Designgymnasiet Kungsholmen har vi projekt tillsammans med Erasmus igång för både personal och elever. Att åka utomlands på Erasmus uppdrag är en utmaning och en möjlighet. Det är samtidigt ett äventyr, och ett minne för livet. Eleverna utvecklas både ämnesmässigt och personligt under sina resor.

De resor som görs i samarbete med Erasmus är APL (praktik), klassutbyten med projekt samt jobbskuggning och utbildning för personal. Erasmusprogrammet är ett inkluderande projekt där alla har möjlighet att åka om man klarar skolan, har den närvaro som behövs samt vill representera skolan.

Resor på Designgymnasiet Kungsholmen

Våra elever på Teknikprogrammet i trean har varit iväg på praktik i Valencia och Dublin. Där har de fått hänga med arkitekter, designers och hjälpt företag med digital marknadsföring. En stor utmaning och ett härligt äventyr. En teknikklass har också haft ett utbyte med en klass på Cypern, och besökt dem under en vecka.

Försäljning- och serviceprogrammet har APL (praktik) som en del av sitt program, och har möjlighet att göra 8 veckor av den praktiken utomlands. De praktiserar exempelvis på hotell och i butiker. Tidigare har eleverna på programmet varit i Cordoba, Spanien under sin APL.

En klass på Estetiska programmet har också haft utbyte med en designskola i Finland, som de besökt under en vecka.

Erasmus logga
fyra elever står och tittar på utställning