INTERVJU | Liz Plässer är lärare på Designgymnasiet Kungsholmen och arbetar med de digitala och grafiska kurserna samt design och estetisk kommunikation.

Vem är du?

Jag är lärare i de digitala, grafiska kurserna, men även design och estetisk kommunikation. Det grafiska ligger närmast, eftersom jag jobbar med det.

Hur länge har du jobbat på Designgymnasiet?

Jag har varit med om skolans fantastiska resa från att den startades 2008. Sett en del och lärt mig massor. Skolans värld är väldigt omväxlande, man är med om en hel del.

Berätta om grafisk design och estetiska programmet!

Grafisk design är en så stor del i vår vardag, det finns flera roliga yrken som eleverna får introduktion i. Och i det estetiska programmet jobbar vi bland annat med att laborera i olika färg- och formövningar. I en del uppgifter får eleverna lära sig olika arbetsprocesser inom både design och konst. Eleverna får även prova på projekt som är förankrade till arbetslivet, vilket resulterar i bra relationer till potentiella arbetsgivare.

Kan du berätta om stämningen på skolan?

Det är en liten skola så vi har en bra gemenskap, och eleverna känner sig sedda.

Berätta om Design Day!

Det är då vi äntligen får bjuda in alla, även de utanför skolan, till att få syn på det vi arbetar med.

Hur är era lokaler?

De är väldigt fräscha, nyrenoverade. Designsalarna är anpassade till det vi jobbar med, och eleverna trivs väldigt bra.

Berätta om Designelev för en dag

Då kör vi olika uppdrag för de elever som kommer, och de får följa andra elever.

Vad får man göra när man besöker ditt program?

Då får ni prova på att arbeta fram en logga i programmet Illustrator.

Vill du veta mer? Se vårt programutbud här!