dg-liggande

Du formar framtiden

Välkommen till Designgymnasiet!

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten, och redan nu längtar efter information om skolan och skolstarten. Sidan är också till för dig som vill byta till oss under sommaren där vi sammanfattat hur du gör. Längre ner berättar rektor Malin mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om vad design är och vilka program vi har.

Vad är Design? Det är ett stort ord som omfattar en mängd olika riktningar, yrken och eftergymnasiala utbildningsspår. Det som de alla har gemensamt är att man på något sätt kommer vara med och forma sin omvärld, de produkter och tjänster människor lever med, påverkas av och konsumerar. Det är det som är kärnan i design, att du får vara med och forma samhället som vi alla lever i och de produkter vi alla använder oss av.

Vi har plats för dig på våra program i höst och du är välkommen att söka Estetiska programmet, Teknikprogrammet eller Handelsprogrammet här hos oss på Kungsholmen.

Teknikprogrammet

Ger dig riktigt vass högskolebehörighet och praktisk erfarenhet av att skapa produkter med datorgrafik, matematik, geometri, 3D och programmering.

Estetiska programmet

Ger högskolebehörighet i nivå med Samhäll men låter dig utforska din kreativitet och ditt intresseområde inom design från "hand" hela vägen in i datorn och branschens verktyg.

Handelsprogrammet

Är ett yrkesprogram som ger dig massor av utrymme att göra det du faktiskt älskar och brinner för inom handel och administration. Vill du läsa till kurser för högskolebehörighet är det inga problem.

Våra program

Vill du börja hos oss?

Vi har fortfarande platser kvar på våra program. Är du intresserad av att söka till oss? Kontakta då Cathy som hjälper dig: cathy.lannerohman@designgymnasiet.se.

Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar och hur du ändrar ditt val under sommaren så finns mer information på gymnasieantagningen. Vi som skola tar över antagningen till hösten.

elever

I augusti ses vi!

Hurra! Så kul tycker vi det är att du har sökt till oss på Designgymnasiet Kungsholmen. Faktum är att du nu redan har tagit ett första steg mot en framtid där du precis som många av våra tidigare elever kommer forma framtidens tjänster och produkter, grattis! Du kan förändra världen, ett steg i taget.

Den 1 juli är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben om du är antagen.

Vad händer första tiden hos oss?
Första dagen för dig som etta är 18 augusti mellan 10.00-14.00 då kommer du till vår skola på upprop, får träffa din klass och mentor. Sen äter vi lunch ihop och du får skåp och busskort. Under dag två träffar du din klass men får även möjlighet att träffa andra skolkamrater, båda dessa dagar har vi elevambassadörer som tar emot dig i entrén och följer dig till klassrummet du ska vara i, så att du hela tiden ska känna dig trygg. Dator kommer du att få efter föräldramötet där din vårdnadshavare kommer med för att träffa oss på skolan och kvittera ut din dator.

/ Maria Hallner, rektor

Rundtur hos oss

Varmt välkommen att besök våra fina lokaler på Strandbergsgatan 16B, mitt på Kungsholmen. Vi ligger väldigt centralt, bara ett fåtal minuter med blåa linjen från T-Centralen så är du framme i Stadshagen. Vår lokal är helt nyrenoverad och andas design, vi har grupprum och många olika platser i skolan där man kan hänga eller jobba med skolarbete.