Digital designday

Stay safe <3 besökte du oss den 24 april?

Som vi har längtat efter att få dra igång catwalken, bygga alla utställningar och bjuda in er alla på ett hej dundrande öppet hus och designday på Designgymnasiet sickla. Nu är ju läget som det är och därför kommer vi så klart inte kunna samla 700 personer i diselverkstaden. Därför har vi istället en digital designday. Här på webben kan du hitta allt från en live-sändning med QnA elevarbeten, filmer från våra lärare och elever med mera.

Påminn mig!

Se vår LIVESTREAM här

Den 24 april körde vi en live-stream med intervjuer av lärare, och visade upp våra fantastiska elevarbeten. In och kika nedna.


3D-TOUR PÅ SKOLAN

Varmt välkommen att besök våra fina lokaler via denna 3D-touren. Vår skola ligger på Marcusplatsen 7 i Nacka. Vi har både olika verkstäder där vi arbetar praktiskt inom de olika programmen. Under sommaren kommer vi genomföra en renovering av lokalerna, mer med gemensamma ytor och två nya stora klassrum. Vi kommer också bygga en ny verkstad som kommer agera som en flexibelsal med både möjlighet till verkstad och vanligt klassrum.

3D-tour

DIGITALT VERNISSAGEFör dig som sökt!

Att börja gymnasiet är en spännande  lite läskig tid med mycket nytt och stora omställningar, men du kan känna dig helt lugn. Det är vårt uppdrag att se till att du känner dig trygg i skolan och att du får all info och rätt utrustning för dina studier, vi ser verkligen fram emot att få lotsa dig in i skolan och gemenskapen.

 

Du kommer att börja skolan i augusti. Den dagen möter hela personalen upp er i aulan, rektor Hanna presenterar skolan och personalen.  Sen träffas ni i klasserna och får praktisk info, har mingelbingo och olika gruppaktiviteter.

 

Där efter rullar introveckan igång! Här vi jobbar i grupper mellan klasserna i en gemensam workshop och designar och tillverkar en produkt, det kan vara en lampa eller en sko.  Nu börjar även tvåorna och treorna och då följer tre dagar med dem, där de har intro av Sickla, tips promenad. Elevkåren har aktiviteter på olika teman. Veckan avslutas med att du skriver brev till sig själv, som du sedan får tillbaka först vid studenten.

 

Dessutom kan vi i höst kan vi välkomna vi dig till en skola renoverad från topp till tå! Det blir en härlig miljö med fler grupprum, mer gemensamma ytor att kunna umgås i och visa upp arbeten. Vi kommer få en ny verkstad som blir lite mindre men också mer flexibel, det kommer bli toppen!

 

Rektor Hanna Levin

Mer nyfiken?

Våra Designelever berättar

2020-10-26

Hur är det att plugga design och produktutveckling?

Evelyn går sista året på Designgymnasiet där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga...

Läs mer

2020-06-23

Glad sommar

Vi önskar er alla en jättebra ledighet i sommar! Om ni behöver hjälp eller kontakt med någon i sommar kan...

Läs mer

2020-03-11

Designjobb

Mycket av det vi ser i vardagen kräver bra design för att det ska fungera och se bra ut, därför...

Läs mer
Se alla nyheter

Produktdesign

Läs intervjun med Evelyn om programmet här.


Textildesign


MODEDESIGN


Inredningsdesign