Designgymnasiet

För SYV

Hej SYV! ?

Vad kul att du vill veta mer om oss! Vi på Designgymnasiet Malmö utbildar framtidens designers. Vi erbjuder både yrkes- och högskoleförberedande program inom Estetiska programmet, Hantverksprogrammet och Teknikprogrammet. Hos oss får eleverna en gedigen gymnasieutbildning, chansen att växa som människor och designkunskap från branscherfarna lärare. På denna sidan har vi samlat information som vi tror kan vara bra att ha för dig som är studie- och yrkesvägledare.

 

 

/Ida Hall, rektor


Vanliga frågor

Har skolan en matsal?

Ja, alla skolmåltider äts i vår fina matsal.

 

Var har man idrott?

Idrott har man på onsdagseftermiddagar och beroende på vilken aktivitet som gäller för dagen – bad, orientering, yoga, bollspel etc. –  så är undervisningen lagd på olika ställen i närheten av skolan.

 

Vad får eleverna låna för dator?
Under sina gymnasieår hos oss får eleverna låna en Macbook av skolan så att de kan arbeta i de program som krävs för sina fördjupningsämnen.

 

Är Designgymnasiet Malmö en friskola?

Ja, Designgymnasiet Malmö ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige vilket betyder att man kan känna sig trygg i att gå på en av våra skolor.


Våra program

Nyheter

Designgymnasiet telefon

2023-04-04

Jeffy pluggar Arkitektur och design

INTERVJU | JEFFY | ARKITEKTUR & DESIGN Jeffy går nu sitt andra år på Designgymnasiet Malmö, arkitektur och design. I...

Läs mer
Hannah & Anna håller om varandra

2022-08-04

Anna & Hannah | Design Day 2022

INTERVJU DESIGN DAY | HANNAH TODARO & ANNA BABENKO Hannah och Anna går tredje året på Designgymnasiet Kungsholmen, inredningsdesign. Vi...

Läs mer
dg-default-news

2021-07-05

Hej, Rektor Ida Hall!

Hur känns det att börja som rektor på Designgymnasiet? Det otroligt spännande och roligt. Jag ser fram emot att tillsammans...

Läs mer
Se alla nyheter