dg-liggande

du formar framtiden

Välkommen till Designgymnasiet!

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten, eller vill byta till oss under sommaren och redan nu längtar efter information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar rektor Ida mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om vad design är och vilka program vi har.

 

Filmerna  och materialet vi lagt in här nedan svarar på frågor om vår skola, våra program och kring gymnasievalet.

 

Vi har plats för dig på våra program i höst och du är välkommen att söka Estetiska programmet eller Teknikprogrammet via gymnasieantagningen.

 

Teknikprogrammet


Ger dig riktigt vass högskolebehörighet och praktisk erfarenhet av att skapa produkter med datorgrafik, matematik, geometri, 3D och programmering.

Estetiska programmet


Ger högskolebehörighet i nivå med Samhäll men låter dig utforska din kreativitet och ditt intresseområde inom design från "hand" hela vägen in i datorn och branschens verktyg.

Designgymnasiet Malmö


Vi är så taggade på att träffa er till höst! Vår skola ligger på Bergsgatan 20, centralt i Malmö och vi håller just nu på att renovera våra nya lokaler för fullt. Vi ser fram emot att träffa dig i höst!

Till gymnasieantagningen

Träffa din framtida rektor och lärare!


elever

I augusti ses vi!

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår vår skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig. Först och främst, den 1 juli är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben.

Du börjar den 23 augusti klockan 10.00! Första dagen får ni träffa oss som jobbar på Designgymnasiet och era blivande klasskompisar. Ni får också information om vad sker resten av veckan. Vårt mål är att du ska känna dig varmt välkommen och få en känsla för vad Designgymnasiet är.

Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet. Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss!

/ Ida Hall, rektor på Designgymnasiet Malmö

Vill du börja hos oss?

Vi har fortfarande platser kvar på våra program!

Mellan den 9 augusti–13 september går det att göra sent omval på ansökningswebben. Vi som skola tar över antagningen till hösten.

Har du frågor om vår skola eller program? Mejla: ida.hall@designgymnasiet.se


Om oss

Vi har spelat in en film på vår systerskola i Stockholm så att ni ska få så mycket info och känsla för oss som det bara är möjligt.

 


Våra program