Michaela, 16 år valde att läsa på Designgymnasiet Kungsholmen då hon ville plugga teknikprogrammet med inriktningen arkitektur och design. Hon kom från en stor skola så tyckte det var skönt börja på en mindre skola med bra stämning.

– Jag är väldigt intresserad av arkitektur så kände att programmet skulle passa mig. Dock har vi inte börjat så mycket med det ännu utan vi får lära oss om hus just nu, vi lär oss mer om arkitektur i tvåan.

En dag på skolan brukar vara mellan 08.30-15.00 med lektioner som samhällskunskap, teknik och matte. Hon är mest förtjust i idrott eftersom hon älskar att träna, hon spelar även mycket fotboll på fritiden.

Michaela beskriver stämningen på skolan som väldigt bra. Hennes klasskompisar är omtänksamma och bryr sig om alla i klassen.

– Gemenskapen mellan alla elever är nog den största anledningen till varför jag trivs så bra här. Jag kände det redan när jag gick på öppet hus eftersom det är en så liten skola.

Hon tror att många blir påverkade av sin omgivning när de väljer gymnasium, att man lyssnar på vad andra säger och deras åsikter om utbildning och skola.

– Gå efter vad du själv tycker och tänker och välj inte skola bara för att dina vänner går där. Våga utmana dig själv och börja på en skola där du måste skapa nya band med nya kompisar.