I höst blir Designgymnasiet en del av det gymnasiecampus som växer fram i Malmös sjudande kulturkvarter. Den kreativa gymnasieskolan kommer att finnas på Bergsgatan 20, i tidningen Arbetets gamla redaktionslokaler.

 

I augusti välkomnar Designgymnasiet den första kullen elever till skolan. I skolfastigheten på Bergsgatan finns sedan tidigare Rytmus Musikgymnasium, NTI Gymnasiet och LBS Kreativa Gymnasiet. De fyra gymnasieskolorna kommer tillsammans att ha plats för drygt 1000 elever.

– Designgymnasiet får ett centralt läge med närhet till Triangeln med buss- och tågförbindelse, i unika lokaler som andas design och kreativitet, säger Martin Thuvesson, skolchef för Designgymnasiet och för Rytmus Musikgymnasium.

Skolan kommer att ha följande kreativa program och inriktningar i Malmö:

  • Estetiska programmet – profiler grafisk design, inredningsdesign och modedesign
  • Teknikprogrammet – profiler produktdesign samt arkitektur och design

Designgymnasiet har sedan tidigare två skolor, i Nacka och på Kungsholmen i Stockholm. Skolans utbildningar förbereder eleverna för framtida jobb inom modedesign, arkitektur eller produktdesign, samt för vidare studier på högskola eller universitet. Under gymnasietiden får eleverna jobba med hela designprocessen, från idé till färdig produkt.

– En elev på Designgymnasiet har ett brinnande intresse för design, oavsett om det gäller mode, inredning, arkitektur eller teknikdesign. Vi har sett ett stort intresse för skolan bland behöriga rektorer och lärare. Vi är nu i slutfasen av rekryteringen och det känns roligt att få skapa en skola med kompetent och driven personal,  säger Martin Thuvesson.

Under våren anpassas lokalerna till skolans utbildningar och elevernas behov. Intresserade elever är därefter välkomna på individuella visningar av den nya skolan. För mer information om Designgymnasiet Malmö, kontakta etableringsansvarig Lena Bergström.