Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga utomlands.

På design och produktutveckling får Evelyn arbeta väldigt praktiskt i olika projekt. Bland annat bygga pallar, inreda hus och designa egna lägenheter. Utbildningen är väldigt bred.

– Produktdesign är hur man designar saker till exempel så det passar alla, att produkten är ergonomisk. Allting kan vara en produkt, berättar hon.

När Evelyn designar tänker hon mycket på hur den kommer fungera för allmänheten, finns det ett behov för produkten. Hon tycker också extra mycket om Skandinaviskt design som hon inspireras av.

– Självklart ska produkten vara snygg, det är också viktigt, berättar hon.

Evelyn berättar att hon själv blir väldigt inspirerad av Designgymnasiet Sicklas lokaler, att det finns stora ytor med verkstad och sysalar som hon älskar att skapa i.

– På öppet hus får man möjlighet att se det vi har designat också, och givetvis prata med lärare och elever om utbildningen man är intresserad av.

Designgymnasiet Sickla har också något som kallas DesignDay där eleverna ställer ut allt från design, tavlor och kläder som de har producerat under året för att visa upp för besökare.

– Det ger utomstående en möjlighet att förstå vad vi gör på skolan, det är svårt att se på gymnasiemässan vad vi gör när vi endast berättar om det. På DesignDay får man se, känna och titta.

I framtiden vill Evelyn arbeta som inredningsarkitekt. Hon förklarar att det är liknande som en arkitekt fast inredningsmässigt.

– Jag har kollat på olika universitet som KTH. Jag vill gärna plugga utomlands, men det är drömmen. Vi får se!

Hur är det att stå på gymnasiemässan och vad brukar du berätta om din skola?

– Det är hektiskt, men det är jättekul att prata med nior och åttor som är sugna på att börja. Jag brukar berätta om skolan, lokaler. Jag brukar berätta om hur kurserna är och hur man trivs på skolan, och programmen.