Ivan går på Designgymnasiet Kungsholmen där han pluggar Grafisk design. Det bästa med utbildningen är att få designa och skapa.

Ivan berättar att utbildningen är baserad mycket digitalt i program som Photoshop och illustrator men att det också är inslag av måleri för att man ska förstå grunderna i färg.

– Jag föredrar att arbeta i illustrator, berättar han.

Han berättar om projekt som de får jobba med där de får arbeta med verklighetstrogna projekt som att designa loggor åt företag.

– Man får lära sig väldigt mycket, och får jättebra stöd av lärarna också. Jag tycker det är roligt att få designa själv, berättar han.

Ivan berättade att han hade valt ett annat gymnasium innan han valde Designgymnasiet Kungsholmen. Hans bästa tips är att man alltid kan byta gymnasium om man inte trivs eller känner att programmet inte var rätt.

– De flesta är osäkra på var de ska gå, jag var likadan. Jag gick på ett annat gymnasium först och sedan bytte jag. Jag har alltid gillat att designa och rita, därför bytte jag till grafisk design.

Vad kan man förvänta sig när man går på öppet hus på Designgymnasiet Kungsholmen?

– Trevlig stämning! Man får också se våra lokaler. Man får prata med elever från alla klasser och lära känna dem. Vi berättar om våra olika projekt, och jobb. Man får också prata med lärarna, berättar han.

Hur känns det att stå på gymnasiemässan?

– Jag tycker det är lärorikt att stå här, man får prata mycket med människor och berätta allt för dem. Jag brukar berätta om vilka program vi har. Det är kul att vi har en mix av elever också, från estet till teknik men som ändå är intresserade av design, berättar han.