Oliver är 17 år och läser produktdesignDesigngymnasiet Sickla. När han var på öppet hus kände han direkt en gemenskap och att alla tog sig tid för honom. Det var den härliga stämningen som fick honom att välja just Designgymnasiet Sickla.

– Det var också extra bra att få gå designelev för en dag. Då fick man se lite vilka det var som funderade på att börja på skolan och så fick vi göra en designuppgift. Det var bra att få träffa lärarna och uppgiften var väldigt rolig, vi skulle göra glassar.

Oliver tycker att kurserna förbereder honom bra inför framtiden, de går igenom hela processen från idé till färdig produkt. Upplägget är gemensamt för de flesta kurserna så eleverna har en bra grund att stå på när de kommer ut i arbetslivet.

– Designkurserna är mina absoluta favoriter! Där får jag utlopp för min kreativitet och vi får skapa praktiskt. Jag älskar att vara kreativ, och mitt program kombinerat med de material, verkstäder och lärare vi har så får jag verkligen möjlighet att vara det.

En dag på Designgymnasiet beskriver han som väldigt varierande. På en lektion kanske de har mycket genomgångar, en annan är det eget arbete och sen har de självklart en del praktiskt också.

– Det är roliga lektioner och vi har en fin verkstad. Jag gillar verkligen skolan som är både rolig och kreativ.

Oliver tycker att man ska ta det lugnt och inte stressa upp sig när det kommer till gymnasievalet. Han tipsar om att gå på öppet hus, gärna flera gånger, och att välja det som känns bäst för dig.