Lovisa Schelvander gav oss några minuter för att prata om sin tid på Designgymnasiet och vad hon gör idag. Hos oss läste hon Teknikprogrammet med inriktning Design och produktutveckling som nu heter Produktdesign. Nu studerar hon Grafisk Design och Kommunikation (GDK) på Linköpings Universitet.

”Jag har alltid gillat att arbeta självständigt och det fick jag göra på Designgymnasiet. Vi fick arbeta mycket praktiskt med roliga utmanande uppgifter men även lära oss det teoretiska vilket jag känner var mycket värdefullt att ha med sig.

Det bästa med DG var närheten till lärarna och sammanhållningen i hela skolan. Det var en skön atmosfär som fick mig att utvecklas på flera plan.

Sista året i gymnasiet valde jag Grafisk kommunikation som individuellt val men visste då inte riktigt vad det var men det lät kul och intressant. Jag fick ett stort intresse för området och satt på fritiden och lekte i Photoshop. Jag kom fram till att det var grafisk kommunikation jag ville hålla på med och började söka efter utbildningar.

Efter sommaren flyttade jag till Norrköping och började plugga på Linköpings Universitet. Jag går nu Grafisk design och Kommunikation (GDK) och absolut stortrivs. Mina framtidsdrömmar är många! Jag skulle vilja vidareutbilda mig ytterligare efter GDK och gå en kurs utomlands. Sedan skulle jag vilja få ett jobb som AD på en reklambyrå och efter det kanske driva ett eget företag.”

Tre ord som sammanfattar DG – Värdefullt, kreativt och skön atmosfär. 

/Lovisa Schelvander