Rima Touza är 17 år och går på Modedesign på Designgymnasiet Sickla. Rima har alltid haft designdrömmar och drömmer om att jobba med mode i framtiden och trivs bra på skolan.

Rima hade redan ett stort intresse för mode och det kändes rätt när hon hittade Designgymnasiet Sickla på nätet. Hon ville gå ett högskoleförberedande program som det är det hon läser på Designgymnasiet Sickla.

– Jag tycker det är bra att man arbetar ständigt med sin portfolio, berättar hon.

På modedesign arbetar man mycket med digitala program som Photoshop, Illustrator och InDesign för att kunna lägga en bra grund för produktionen. Eleverna får också lära sig att sy, och designa.

– Vi arbetar också med Nobel där vi designar och syr kläder och annat till efterfesten, som enligt mig är ett otroligt bra och cool projekt. Jag är en person som inte exakt gillar att sy lika mycket som jag gillar att designa men det lär man sig sedan också, berätta hon.

“Jag älskar alla praktiska kurserna eftersom man har chansen att koppla av och bara skapa.”

Rima trivs väldigt bra på Designgymnasiet Sickla. Hon trivs både med eleverna och arbetar med projekt som hon inte trodde att hon skulle få göra under gymnasiet.

-Jag känner att allt sitter ihop som ett pyssel. Designgymnasiet är det absolut bästa

Hur skulle du beskriva stämningen på skolan?

– Alla accepterar varandra även om man inte liknar varandra, har olika stilar och mindset. Det finns ingen drama i skolan och alla trivs med varandra även om man inte hänger med varandra eller är nära kompisar. Man jobbar tillsammans och det funkar fantastiskt bra!