Designgymnasiet

Utställningsdesign

På Designgymnasiet kopplar vi ihop handel, service och design genom en profil som vi kallar Utställningsdesign. Utbildningen ger dig Försäljnings- och serviceprogrammet grundläggande kunskaper inom butiksförsäljning, service och handel tillsammans med den kreativa fördjupningen mot utställningsdesign, gestaltning och skyltning. Elever som vill ha en internationell inriktning kan även ansöka om praktikplats utomlands.

 

 

 

Certifierat program

Programmet är ett Kvalitetscertifierat program. Handelsrådet som utfärdar riktlinjer för Handelsbranschen är den certifierande organisationen. Att vara elev på en certifierad skola innebär att man går på en skola som har organiserat sin utbildning i enlighet med certifieringsgruppens kriterier.

Målsättningen är att utbildningen ständigt ska vara aktuell och konkurrenskraftig i och med att arbetslaget ständigt arbetar med att utveckla verksamheten i enlighet med certifieringskriterierna. Vid examen från HA-utbildningen får eleverna vid certifierade skolor ett intyg från handelsrådet som visar att eleven har genomfört sin utbildning på en kvalitetssäkrad (certifierad) skola. Lär mer om certifieringen här.

CESABs logotyp Handelsrådets logotyp

 

APL 

På Designgymnasiet Kungsholmen gör du minst 15 veckors APL (Arbetsplatsförlagt lärande) under tre år. Då får du praktisk erfarenhet av det du teoretiskt har lärt dig i skolan. Inför tredje året på programmet har du dessutom möjlighet att söka din APL utomlands. Vi erbjuder praktik i Dublin, Irland och i Cordoba, Spanien. Praktiken utomlands är ett samarbete med Erasmus. Läs mer om samarbetet här.

Under sju veckor får du en fantastisk möjlighet att skaffa dig internationell erfarenhet, en härlig upplevelse, och en egen personlig  utveckling. Det är också meriterande att ha på sitt CV.

Resbild

 

Högskolebehörig efter Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram som gör dig redo att ta steget direkt ut i arbetslivet efter studenten. Programmet ger dig också högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på högskola och universitet. Det finns mängder med vidareutbildningar för den som vill nischa in sig inom ett specifikt område inom försäljning, service eller utställningsdesign men med behörigheten finns också möjligheten att studera vidare mot helt andra branscher.

Nationellt program

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram men ger dig också grundläggande högskolebehörighet. Efter din examen kan du jobba som till exempel säljare, inköpare, butiksledare eller som administratör inom ekonomi, personal och IT eller studera vidare på högskola och universitet. I dessa yrken är det viktigt att vara serviceminded och bra på att kommunicera, under dina tre år hos oss kommer du få utveckla dessa förmågor hos dig själv. Du kommer också få kunskaper om hur man utför arbetsuppgifter inom försäljning, inköp och varuflöden, ekonomiuppföljning och företagande.

Om ansökan

Så här gör du

När det är dags att göra ditt gymnasieval kommer du få ett lösenord hemskickat på posten. Detta gäller dig som är elev i någon av landets grundskolor. Med hjälp av ditt lösenord loggar du in på webben för gymnasieantagning i din kommun för att fylla i dina gymnasieval.

Om du är osäker på vilken antagningsenhet som gäller för dig kan du surfa in på antagningskanslier.se. Där hittar du alla landets antagningskanslier. När du gjort de val du vill göra, skriver du ut din ansökan. Både du och din vårdnadshavare måste sedan skriva på din ansökan.

Ansökningskod

FSFOR

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Historia 1a150
Idrott och hälsa 1100
Matematik 1a100
Naturkunskap 1a150
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1a150
Svenska/Svenska som andraspråk 1100
Gymnasiearbete100
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2*100
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3*100
Engelska 6*100
Programgemensamma ämnenPoäng
Entreprenörskap100
Personlig försäljning 1100
Servicekunskap 1100
Praktisk marknadsföring 1100
Affärsutveckling och ledarskap100
Branschkunskap inom handel100
Handel och hållbar utveckling100
Information och kommunikation 1100
Inköp 1100
ProgramfördjupningPoäng
Grafisk kommunikation 1100
Webbutveckling 1100
Utställningsdesign 1100
Utställningsdesign 2100
Utställningsdesign 3100
Praktisk marknadsföring 2100
Medier, samhälle och kommunikation 1100
Individuellt valPoäng
Individuellt val200
*Grundläggande högskolebehörighet
Från och med höstterminen 2023 innehåller alla yrkesprogram kurserna som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Du som elev kan aktivt välja bort dem inför årskurs 2.
Summa: 2800