Utställningsdesign

På Designgymnasiet kopplar vi ihop handel, service och design genom en profil som vi kallar Utställningsdesign. Utbildningen ger dig Handelsprogrammets grundläggande kunskaper inom butiksförsäljning, service och handel tillsammans med den kreativa fördjupningen mot utställningsdesign, gestaltning och skyltning. Elever som vill ha en internationell inriktning kan även ansöka om praktikplats utomlands.

 

 

Certifierat Handelsprogram 

Handelsprogrammet på Kungsholmen är ett Kvalitetscertifierad handelsprogram. Handelsrådet som utfärdar riktlinjer för Handelsbranschen är den certifierande organisationen. Att vara elev på en certifierad skola innebär att man går på en skola som har organiserat sin utbildning i enlighet med certifieringsgruppens kriterier.
Målsättningen är att utbildningen ständigt ska vara aktuell och konkurrenskraftig i och med att arbetslaget ständigt arbetar med att utveckla verksamheten i enlighet med certifieringskriterierna. Vid examen från HA-utbildningen får eleverna vid certifierade skolor ett intyg från handelsrådet som visar att eleven har genomfört sin utbildning på en kvalitetssäkrad (certifierad) skola. Lär mer om certifieringen här.

CESABs logotyp Handelsrådets logotyp

 

APL 

På Designgymnasiet Kungsholmen gör du minst 15 veckors APL ( Arbetsplatsförlagt lärande) under tre år. Då får du praktisk erfarenhet av det du teoretiskt har lärt dig i skolan. Inför tredje året på Handelsprogrammet har du dessutom möjlighet att söka din APL utomlands. Vi erbjuder praktik i Dublin, Irland och i Cordoba, Spanien.

Under sju veckor får du en fantastisk möjlighet att skaffa dig internationell erfarenhet, en härlig upplevelse, och en egen personlig  utveckling. Det är också meriterande att ha på sitt CV

Resbild

 

Högskolebehörig efter Handelsprogrammet

Det finns alltid en chans att bli behörig till högskolan när du slutat på Designgymnasiet, Kungsholmen. Andra året kan du välja högskoleförberedande kurs. Du använder då dina individuella val, och eventuellt en utökad kurs, för att bli behörig att söka till högskolan. Och trots dessa val, läser du de ämnen som du är intresserad av och som direkt efter gymnasiet kan ge dig arbete.

Gör en intresseanmälan för att hålla dig uppdaterad om skolan.

Nationellt program

Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter din examen kan du jobba som till exempel säljare, inköpare, butiksledare eller som administratör inom ekonomi, personal och IT. I dessa yrken är det viktigt att vara serviceminded och bra på att kommunicera, under dina tre år hos oss kommer du få utveckla dessa förmågor hos dig själv. Du kommer också få kunskaper om hur man utför arbetsuppgifter inom försäljning, inköp och varuflöden, ekonomiuppföljning och företagande.

Inom både handel och administration är det många som är egenföretagare, så därför är kunskaper om entreprenörskap och eget företagande en viktig del av utbildningen.

Nationell inriktning

Handel och service

Inriktningen handel och service ger dig fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel. Under utbildningen får du kunskaper i marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice. Du kommer också utveckla din förmåga som säljare och få kunskaper om den snabbt växande e-handeln.

Om ansökan

Så här gör du

När det är dags att göra ditt gymnasieval kommer du få ett lösenord hemskickat på posten. Detta gäller dig som är elev i någon av landets grundskolor. Med hjälp av ditt lösenord loggar du in på webben för gymnasieantagning i din kommun för att fylla i dina gymnasieval.

Om du är osäker på vilken antagningsenhet som gäller för dig kan du surfa in på antagningskanslier.se. Där hittar du alla landets antagningskanslier. När du gjort de val du vill göra, skriver du ut din ansökan. Både du och din vårdnadshavare måste sedan skriva på din ansökan.

Ansökningskod

HAHAN

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Gymnasiearbete 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Entreprenörskap 100
Servicekunskap 100
Branschkunskap - handel 100
Information och kommunikation 1 100
Inriktningsämnen Poäng
Personlig försäljning 1 100
Affärsutveckling och ledarskap 100
Praktisk marknadsföring 1 100
Näthandel 1 100
Inköp 1 100
Programfördjupning Poäng
Handel - specialisering 100
Inköp 2 100
Utställningsdesign 1 100
Utställningsdesign 2 100
Praktisk marknadsföring 2 100
Praktisk marknadsföring 3 100
Grafisk kommunikation 1 100
Individuellt val Poäng
Individuellt val 200
Summa: 2500