SVERIGES BÄSTA DESIGNSKOLOR PÅ GYMNASIENIVÅ

Designgymnasiet Sickla ligger i unika, ljusa lokaler endast 10 minuter från Slussen.  Välj mellan programmen Estet, Teknik eller Hantverk. Hos oss får du arbeta med hela processen, oavsett om det gäller mode, inredning, produkt- eller textildesign. Du lär dig att analysera och planera, ta fram skisser och prototyper, producera och slutligen marknadsföra din produkt. Våra erfarna lärare utmanar din kreativitet samtidigt som vi förbereder dig inför yrkeslivet eller fortsatta studier på universitet och högskola. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om skolan

Program

Våra utbildningar bygger på de nationella högskoleförberedande programmen handelsprogrammet, estetiska programmet och teknikprogrammet. Vill du veta hur det är att gå på något av våra program så är du varmt välkommen som “designelev för en dag” på skolan.

Öppet hus

Att välja gymnasium kan vara en djungel. Därför vill vi tipsa dig om att gå på många öppet hus. Att besöka olika skolor är en fin fin metod för att gallra bland möjliga alternativ. På pappret kan utbildningarna se liknande ut men lärare, utrustning, klasskompisar och samarbeten i designbranschen kan göra all skillnad.


Nyheter

På Designgymnasiet händer det alltid mycket och här hittar du som blivande elev inspiration, artiklar och filmklipp från våra skolor.

2019-11-26

Hur är det att plugga design och produktutveckling?

Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och...

Läs mer

2019-11-05

Rimas designdrömmar uppfylls på Designgymnasiet Sickla

Rima Touza är 17 år och går på Modedesign på Designgymnasiet Sickla. Rima har alltid haft designdrömmar och drömmer om...

Läs mer

2019-08-15

Välkomna tillbaka!

Vi hoppas att alla elever har haft ett härligt lov, och vill passa på att välkomna alla nya och gamla...

Läs mer
Se alla nyheter