dg-liggande

du formar framtiden

Välkommen till Designgymnasiet!

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten, eller vill byta till oss under sommaren och redan nu längtar efter information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar rektor Hanna mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om vad design är och vilka program vi har.

Vad är Design? Det är ett stort ord som omfattar en mängd olika riktningar, yrken och eftergymnasiala utbildningsspår. Det som de alla har gemensamt är att man på något sätt kommer vara med och forma sin omvärld, de produkter och tjänster människor lever med, påverkas av och konsumerar. Det är det som är kärnan i design, att du får vara med och forma samhället som vi alla lever i och de produkter vi alla använder oss av.

Teknikprogrammet

Ger dig riktigt vass högskolebehörighet och praktisk erfarenhet av att skapa produkter med datorgrafik, matematik, geometri, 3D och programmering.

Hantverksprogrammet

Är ett yrkesprogram som ger dig massor av utrymme att göra det du faktiskt älskar och brinner för inom design. Vill du läsa till kurser för högskolebehörighet är det inga problem.

Estetiska programmet

Ger högskolebehörighet i nivå med Samhäll men låter dig utforska din kreativitet och ditt intresseområde inom design från "hand" hela vägen in i datorn och branschens verktyg.

Våra program
elever

I augusti ses vi!

Att börja gymnasiet är en spännande lite läskig tid med mycket nytt och stora omställningar, men du kan känna dig helt lugn. Vi ser verkligen fram emot att få lotsa dig in i skolan och gemenskapen.

Den 1 juli är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben om du är antagen.

Du kommer att börja skolan den 19 augusti kl 10. Den dagen möter hela personalen upp er i aulan, rektor Hanna presenterar skolan och personalen.  Sen träffas ni i klasserna och får praktisk info, har mingelbingo och olika gruppaktiviteter.

Där efter rullar introveckan igång! Under introveckan jobbar vi i grupper mellan klasserna i en gemensam workshop där vi designar och tillverkar en produkt, det kan vara en lampa eller en sko.  Nu börjar även tvåorna och treorna och då följer tre dagar med dem, där de har intro av Sickla, tips promenad med mera. Elevkåren har aktiviteter på olika teman. Veckan avslutas med att du skriver brev till sig själv, som du sedan får tillbaka först vid studenten.

Dessutom kan vi i höst välkomna dig till en skola renoverad från topp till tå! Det blir en härlig miljö med fler grupprum, mer gemensamma ytor att kunna umgås i och visa upp arbeten. Vi kommer få en ny verkstad som blir lite mindre men också mer flexibel, det kommer bli toppen!

/ Hanna Levin, rektor på Designgymnasiet Sickla

Bild på elev stående i en korridor
Svartvit bild från påbörjat plagg vid designgymnasiet.
laptop och utrustning på Designgymnasiet.

Våra lokaler

Vår skola ligger på Marcusplatsen 7 i Nacka. Varmt välkommen att besök våra fina lokaler via denna 3D-touren om ni inte besökt oss innan. Vi kommer att renovera skolan till sommaren, så vi ser fram emot att välkomna er i augusti till en helt nyrenoverad skola!