dg-liggande

du formar framtiden

Välkommen till Designgymnasiet!

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten, eller vill byta till oss under sommaren och redan nu längtar efter information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar rektor Hanna mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om vad design är och vilka program vi har.

Vad är Design? Det är ett stort ord som omfattar en mängd olika riktningar, yrken och eftergymnasiala utbildningsspår. Det som de alla har gemensamt är att man på något sätt kommer vara med och forma sin omvärld, de produkter och tjänster människor lever med, påverkas av och konsumerar. Det är det som är kärnan i design, att du får vara med och forma samhället som vi alla lever i och de produkter vi alla använder oss av.

Vi har plats för dig på våra program i höst och du är välkommen att söka Estetiska programmet, Teknikprogrammet eller Hantverksprogrammet här hos oss i Sickla. Läs mer om de olika inriktningarna på programmen här.

 

Teknikprogrammet


Ger dig riktigt vass högskolebehörighet och praktisk erfarenhet av att skapa produkter med datorgrafik, matematik, geometri, 3D och programmering.

Hantverksprogrammet


Är ett yrkesprogram som ger dig massor av utrymme att göra det du faktiskt älskar och brinner för inom design. Vill du läsa till kurser för högskolebehörighet är det inga problem.

Estetiska programmet


Ger högskolebehörighet i nivå med Samhäll men låter dig utforska din kreativitet och ditt intresseområde inom design från "hand" hela vägen in i datorn och branschens verktyg.

Börja hos oss!
elever

I augusti ses vi!

Att börja gymnasiet är en spännande lite läskig tid med mycket nytt och stora omställningar, men du kan känna dig helt lugn. Vi ser verkligen fram emot att få lotsa dig in i skolan och gemenskapen.

 

Den 1 juli är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben om du är antagen.

 

Du kommer att börja skolan den 24 augusti kl 10. Den dagen möter hela personalen upp er i aulan, rektor Hanna presenterar skolan och personalen.  Sen träffas ni i klasserna och får praktisk info, har mingelbingo och olika gruppaktiviteter.

 

Där efter rullar introveckan igång! Under introveckan jobbar vi i grupper mellan klasserna i en gemensam workshop där vi designar och tillverkar en produkt, det kan vara en lampa eller en sko.  Nu börjar även tvåorna och treorna och då följer tre dagar med dem, där de har intro av Sickla, tips promenad med mera. Elevkåren har aktiviteter på olika teman. Veckan avslutas med att du skriver brev till sig själv, som du sedan får tillbaka först vid studenten.

 

Dessutom kan vi i höst välkomna dig till en skola renoverad från topp till tå! Det blir en härlig miljö med fler grupprum, mer gemensamma ytor att kunna umgås i och visa upp arbeten. Vi kommer få en ny verkstad som blir lite mindre men också mer flexibel, det kommer bli toppen!

 

 

/ Hanna Levin, rektor på Designgymnasiet Sickla

Vill du börja hos oss?

Vi har fortfarande platser kvar på våra program. Är du intresserad av att söka till oss? Fyll i formuläret nedan så kommer rektor Hanna att hjälpa dig. Lite längre ned finns information från gymnasieantagningen hur allt går till.

 

 

Så här fungerar antagningen i sommar

Gymnasieantagningen gör två reservantagningar, den första i slutet av juli och den andra i början av augusti där du kan bli antagen om du inte redan är det. Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar finns mer information via gymnasieantagningen. Vi som skola tar över antagningen i samband med skolstart i augusti.


Våra elever berättar

Elever syr scenkostymer på designgymnasiet.

2021-06-14

Designgymnasiet Sickla syr scenkostymer

Under vårterminen har Designgymnasiet Sickla arbetat med att designa och sy upp scenkostymer till 6st artister från Cirkus Cirkörs gymnasieskola...

Läs mer

2021-02-17

Mohammed läser Produktdesign på Designgymnasiet

Mohammed är 17 år gammal och vill jobba som ingenjör i framtiden. Därför valde han att läsa Produktdesign på Designgymnasiet....

Läs mer

2020-12-17

Såhär når du oss

God jul! Hoppas att ni får ett fint jullov. Om ni behöver komma i kontakt med oss så når ni...

Läs mer
Se alla nyheter
Bild på elev stående i en korridor
Svartvit bild från påbörjat plagg vid designgymnasiet.
laptop och utrustning på Designgymnasiet.

Våra lokaler

Vår skola ligger på Marcusplatsen 7 i Nacka. Varmt välkommen att besök våra fina lokaler via denna 3D-touren om ni inte besökt oss innan. Vi kommer att renovera skolan till sommaren, så vi ser fram emot att välkomna er i augusti till en helt nyrenoverad skola!


BYTAGYMNASIUM.SE

Om du inte har en studie- och yrkesvägledare att vända dig till i gymnasievalet eller vid byte av utbildning så rekommenderar vi varmt bytagymnasium.se. Här får du personlig hjälp och korrekt information om vilka lediga platser som finns så att du kan känna dig helt trygg med de val du gör för din framtid och dina studier.

Byta gymnasium

DesignDay

Anordnas varje år på Diselverkstaden för att alla elever ska få visa vad de skapat under året. Framförallt visar åk 3 sina gymnasiearbeten. Vi har en stor modevisning där elever visar upp sina kollektioner och runt omkring ställer de andra klasserna ut sina arbeten. En elev har byggt en 3D-skrivare och fixade sponsorer för allt material, Samuel valde att skapa en snowboard – det är väldigt brett och visar på hur fantastiska våra elever är i sin design.

 

Samuel berättar om sitt gymnasiearbete, snowboarden.


Elever på Designgymnaiset på Nobel
Svartvit bild på bland annat högtalare från designgymnasiet
Gymnasieelever kollar på konst som hänger på grön vägg
Elever på DG Sickla arbetar med skisser
Elever på Designgymnaiset på Nobel

Nobel Night Cap

Sedan flera år tillbaka har vi fått möjligheten att har samarbete med Nobel Night Cap – och det är nobel festens efterfest, där våra elever får vara med och skapa kostym. Detta är något som vi får söka in till varje år, då samarbetet roterar med skolor och universitet. Då får våra elever gör eleverna kostym och dekor i ett sekretessbelagt projekt. Vi brukar ha några från skolan som representerar oss här.