Designgymnasiet

DESIGNGYMNASIET VÄSTERÅS 2024

Västerås – här kommer vi!

Nu tar vi steget och startar Designgymnasiet i Västerås till hösten 2024! Designgymnasiet förbereder dig för att nå dina designdrömmar och för vidare studier på yrkeshögskola, högskola och universitet. Oavsett vilket program du väljer så går design som en röd tråd genom hela din utbildning.

 

Håll dig uppdaterad om vår nya skola här på hemsidan, vilka program vi startar och var du kan träffa oss. Välkommen att bli en av oss!


Varför Designgymnasiet Västerås?

Designdrömmar?


Vår vision är att vara en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå. Här kommer du få jobba med hela designprocessen, från idé till färdig produkt. Välkommen till en skola där skapande står i fokus!

Erfarenhet av branschen


Vi har under lång tid jobbat upp samarbeten i branschen och drar till oss lärare med bred och djup erfarenhet inom design. Det skapar en unik miljö för dig att få utvecklas i och pröva dina vingar inom olika former av skapande.

Systerskolor


Designgymnasiet finns sedan tidigare i Stockholm, Malmö och Göteborg. Det som alla skolor har gemensamt är passionen för design, kreativitet och skapande.

elever

Öppet hus

Den bästa metoden för att avgöra om Designgymnasiet Västerås är rätt val för dig är att besöka oss. På våra öppna hus får du träffa lärare och elever, ställa alla dina frågor om gymnasievalet och skapa en uppfattning om hur vår skola är. Hoppas vi ses!

Våra program

Här hittar du mer om de program och profiler du kan söka till hösten 2024. Design är den genomgående röda tråden oavsett vilket nationellt program du väljer.

Nyheter

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Designgymnasiet Västerås. Läs också andra elevers berättelser, från Designgymnasiet i Stockholm!

Hanna, lärare på designgymnasiet

2023-05-03

”Det är en liten skola med fokus på skapande”

INTERVJU | HANNA WALLIN Hanna har jobbat på Designgymnasiet Kungsholmen sedan 2010 och undervisar i gymnasiearbetet och arkitektur och samhällsplanering....

Läs mer
Adam Omra elev

2023-05-03

Adam Omra | Design day 2022

INTERVJU DESIGN DAY | ADAM OMRA Adam Omra på Designgymnasiet Kungsholmen och läste teknikprogrammet med inriktning produktdesign. Vi pratade med honom...

Läs mer
Linnea Sandelin, elev

2023-05-03

”Alla är trevliga. En trevlig vibe överlag!”

LINNEA SANDELIN | ELEVINTERVJU | ARKITEKTUR & DESIGN Linnea Sandelin går i årskurs 3 på Designgymnasiet Kungsholmens Arkitektur och Design....

Läs mer
Se alla nyheter