Designgymnasiet

Design Talks

Design-, produktutvecklings-, arkitekt- och modebranschen är spännande områden med många nischer och oändliga möjligheter. Att förbereda våra designelever för arbetslivet och ge dem en utbildning som speglar branschen är något vi arbetar med dagligen och därför bjuder vi också in branschen till klassrummet. Det kallar vi Design Talks.

Design Talks är gästspel, föreläsningar och workshops med designers, formgivare, studenter och andra verksamma inom branscherna. Det betyder att du som elev får reell insyn i branschen, får ta lärdom av verksamma och kan skapa kontakter redan under gymnasietiden.

För oss på Designgymnasiet är det viktigt med nära kontakt med branschen samt högre utbildningar, och genom Design Talks får vi och våra elever insyn i yrkeslivet, så som det ser ut idag.

Design Talks

”Detta är ett levande och inspirerande sätt att få våra elever nyfikna på tiden efter gymnasiet och utbildningen hos oss. Det finns idag så många fantastiskt bra utbildningar och kreativa arbeten och olika vägar att ta sig dit. Det vill vi visa dem!”

Lena Bergström, Designgymnasiet