Designgymnasiet

Här flödar skapandet varje dag!

Vi har under lång tid jobbat upp samarbeten i branschen och dragit till oss lärare med bred och djup erfarenhet inom design. Det skapar en unik miljö för dig att få utvecklas i och pröva dina vingar inom olika former av skapande.

Vill vara Sveriges bästa designskolor

Designgymnasiet Västerås strävar efter att bli en av Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design präglar oss då vi utbildar framtidens designers.

Riktig designerfarenhet

Lärarna på Designgymnasiet har stor erfarenhet från designbranschen. De fungerar också som mentorer genom hela din utbildning och kan dela med sig av råd och kontakter.

elever

Hur är det på Designgymnasiet?

”Det bästa med Design är att man hela tiden får testa sina idéer och använda det man lär sig i kreativa projekt. Våra lärare har jobbat inom design på många olika sätt och det märks verkligen att de vet vad man måste lära sig och öva på för att utvecklas. Det är viktigt att man vågar försöka och det gör inget om det blir helt kass ibland, det är bara att börja om och försöka igen. De hjälper oss att tro att vi kan och klarar utmaningarna!

Det är ju spännande med alla samarbeten utanför skolan också och det är där man verkligen får känslan för branschen. Det ger verkligen en boost för självkänslan att få vara med i olika professionella sammanhang, det blir liksom verkligt att man en dag ska jobba med det här å det känns ju bara grymt coolt.”

/Elever på Designgymnasiet Sickla

Skolan med ett ord

Kreativ!